Alla inlägg den 9 maj 2017

Av Tänk Klart - 9 maj 2017 17:23

Automatiserad manuell låda är konstruerad som en manuell låda men styrs av el eller hydralik och växlar inte så snabbt och min erfarenhet är att de frikopplar istället för att motorbromsa. Lite som en gammal Saab 96 det gör att det kan bli lite rykigt när man går på gas igen efter att ha rullat en bit. Det är en mekanisk koppling mellan motor och växellåda så den trivs inte så bra med krypkörning särskilt inte med tung släpvagn efter bilen i mot lut.

CVT. Konstant variabel transmission Alla som åkt snö- eller mc-scooter känner till det karatiska. Att den parkerar varvet där motorn ger max effekt under acceleration. På pappret är detta den perfekta växellådan men det är få som fått till det så bra som Subaru. Finns både med momentomvandlare och mekanisk koppling. Är det en mekanisk koppling mellan motor och växellåda trivs den inte så bra med krypkörning särskilt inte med tung släpvagn efter bilen i mot lut.

Dubbelkopplingslåda har en koppling för växlar med jämna nummer och en för de ojämna vilket medger väldigt snabba växlingar då nästa växel är vald när växlingen insigneras. Vissa tycker att detta är en helt överlägsen konstruktion. Har kompisar som haft Ford och folkvagn som har haft problem med kopplingarna. Den mycket direkt kontakt med motorn men den växlar som en konventionell automat om man kör som vanligt. Det är två mekaniska kopplingar mellan motor och växellåda så den trivs inte så bra med krypkörning särskilt inte med tung släpvagn efter bilen i mot lut.

Konventionell automat. Ytterst komfortabel och har ofta 3-9 växlar. På moderna går det ofta väljas manuellt med bestämda lägen. För även om växellådan är automatisk är den inte tankeläsande något som gäller många saker och Kan i vissa lägen tveka när den ska byta mellan en förväntad uppväxling till en nedväxling.Kraftöverföringen från motor till växellåda sker medelst en momentomvandlare som gör den perfekta att krypköra med. De är beprövade och jag kan i skrivandets stund komma på någon katastrof låda som finns nu.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards